Mannen hebben nepwapens bij zich

Twee mannen (24 en 26 jaar) uit Tilburg zijn donderdagmiddag 13 februari aangehouden omdat zij mogelijk een vuurwapen bij zich hadden. Later bleek dat het ging om twee nepwapens.

De politie kreeg rond 15.50 uur een melding dat iemand de twee mannen op het Pieter Vreedeplein had gezien met mogelijk een vuurwapen bij zich. De mannen droegen een petje met daarop de tekts politie. Agenten zijn direct in actie gekomen en zagen het tweetal in een winkelcentrum. De mannen zijn aangehouden. De mannen zijn aangehouden. Ze hadden beide een nepwapen bij zich. Op het politiebureau zijn ze verhoord, daarna mochten zij naar huis en moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.     

Zijn nepvuurwapens verboden?

Nepvuurwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden. De wapenwetgeving verbiedt deze nepvuurwapens omdat ze dreigend kunnen overkomen.  

Zijn er uitzonderingen

Zoals vastgesteld in de Europese speelgoedrichtlijn die van kracht is in Nederland, is verkoop en bezit van speelgoedwapens die voorzien zijn van een CE-markering (op de verpakking en op het item zelf) toegestaan. Het is echter verboden deze wapens bij u te hebben in publieke ruimtes, zoals op straat, in winkelcentra, openbare gebouwen en scholen. Omdat ze dreigend overkomen en aangezien kunnen worden voor echte wapens, met alle gevolgen van dien. Houd ook bij gebruik binnenshuis rekening met toeschouwers van buiten die u kunnen zien en een verkeerde indruk kunnen krijgen.  

Bron: www.politie.nl

Lees Hier het volledige artikel

0 Reacties

Plaats een reactie