PETER R. DE VRIES OVERLEDEN IN ZIEKENHUIS AAN GEVOLGEN SCHIETPARTIJ

PETER R. DE VRIES (64) IN ZIEKENHUIS OVERLEDEN AAN GEVOLGEN SCHIETPARTIJ

Peter R. de Vries (64) is in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een aanslag op zijn leven. De misdaadverslaggever werd vorige week na een uitzending van ‘RTL Boulevard’ neergeschoten in Amsterdam. 

Hij raakte ernstig gewond en vocht sindsdien in het ziekenhuis voor zijn leven. ‘Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen’, zegt zijn familie in een verklaring aan RTL Boulevard. 

 

PETER R. DE VRIES

De Vries was na de uitzending op weg naar zijn auto toen hij omstreeks half acht werd neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij werd geraakt in zijn hoofd. Er zouden meerdere schoten zijn gelost.

De misdaadverslaggever werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij vocht voor zijn leven. De aanslag op zijn leven bracht in heel Nederland een schok teweeg. Twee dagen geleden zeiden zijn kinderen in videoschap dat er “nog veel onzeker” was over zijn situatie en dat ze er niets over konden zeggen. Ze bedankten Nederlanders voor alle steun en gestuurde kaartjes.

Velen zag De Vries als de hoop van slachtoffers en nabestaanden. Zo stond hij momenteel de ouders van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen bij. “Zijn vastberadenheid en nooit opgeven, dat is uniek en maakt hem tot wie hij is”, schreef zijn partner maandag in een brief. Deze werd voorgelezen tijdens een TV-special waarin 1 miljoen werd opgehaald voor de zaak van Groen.

MISDAADVERSLAGGEVER

De misdaadverslaggever was  vertrouwenspersoon en adviseur van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces. Eerder werden B.’s advocaat Derk Wiersum en broer Reduan al doodgeschoten. Ondanks bedreigingen aan zijn adres werd De Vries voor zover bekend niet streng beveiligd. Of hij dat zelf wel wilde, is niet bekend. Onderzoek moet feiten rond zijn bewaking aan het licht krijgen.

1 Reacties

Avatar user
Ongelooflijk
2 weken geleden

Verschrikkelijk nieuws

Plaats een reactie