Bas van wijk zat op het NieuweMeer aan het park de Oeverlanden met zijn vrienden te genieten van de zon. Tot er een Marokkaanse jongen aan kwam lopen in zijn zwembroek en met het typische nektasje om zijn nek.

Volgens de verhalen werd er een wapen gericht op het been van een vriendin van de groep. De jongen had het op een Rolex gemunt van een vriend van Bas, na het vuurwapen op meerdere mensen gericht te hebben kreeg hij deze dan ook.

Bas zei blijkbaar iets verkeerds volgens de jongen, deze vuurde gelijk vijf kogels op hem af leek even in shock en pakte toen zijn handdoek van de grond om het vervolgens op een lopen te zetten. Omstanders begonnen met reanimeren en er werd naar een AED gezocht, na enige tijd werd hij ernstig gewond overgebracht is naar het ziekenhuis, waar hij even later overleed.

Druk op het Nieuwemeer

Op het moment van de laffe moord waren honderden mensen in de buurt aan het zonnen, picknicken en aan het zwemmen. We zien in de Marokkaanse Maffia dat deze vaak zwakbegaafde jongeren nergens voor terug deinzen. Een mensenleven is niks meer waard, hooguit een paar duizend euro voor deze jongeren. Vragen of ze hun lachgas patronen netjes weg kunnen gooien kan je tegenwoordig al je leven kosten.

Blinde paniek

Overal zag je kinderen rennen, een meisje van 15 jaar helemaal in paniek. Ze kon niet stoppen met huilen. Een kleine jongen van 7 jaar oud die riep dat er niemand naar toe moest gaan, er lag namelijk een man helemaal in het bloed. Er stonden veel mensen om heen, in de paniek kon niemand een AED vinden.

Getuigenoproep

De politie roept iedereen op om goed naar zijn of haar eventuele opgenomen beelden of foto's te kijken, zie je iemand die voldoet aan onderstaand signalement? Neem gelijk contact op met de politie. Het was erg druk aan de zwemsteiger bij (De Nieuwe Meer) dus er moeten beelden zijn.

Signalement

Het zou gaan om een Marokaanse jongen met zwarte krullen en een sikje. Hij had een hoed op en een typisch tasje om, met hierin een vuurwapen en droeg een zwembroek. De politie vraagt mensen hem niet zelf te benaderen.


0 Reacties

Plaats een reactie