De Martelkamer en het beest Robin van Ouwerkerk

De Martelkamer van de 40-jarige Robin van Ouwerkerk in de Wouwse plantage In Brabant getuigd van ongekend geweld in de onderwereld. In de loods stuit de politie op zeecontainers die zijn ingericht als gevangeniscellen. Eén container heeft nog het meest weg van een martelkamer, compleet met oude tandartsstoel, inclusief riemen aan de armleuningen.

De snoeischaar, takkenschaar, takkenzaag, scalpels, tangen, handboeien en vingerboeien die de politie vond, laten weinig aan de verbeelding over. De mate van geweld die men wilde gebruiken, vingers afsnijden, ballen afsnijden en laten opdrinken de termen die voorbijkwamen in de chats. "Het was echt ontluisterend’’, zei recherchechef Andy Kraag gisteren en dat in het rustige Brabantse Wouwse plantage.

Ridouan Taghi

Robin van Ouwerkerk is een van de meest vooraanstaande drugsbendes van Nederland. Hij is betrokken bij een conflict tussen topcrimineel Ridouan Taghi, die begin dit jaar werd aangehouden in Dubai, en Mustapha ‘Moes’ F., die in Marokko vastzit voor cocaïnesmokkel.

EliteFit de malafide sportschool van Robin van Ouwerkerk

EliteFit

De voormalige sportschoolhouder uit Utrecht hoorde bij ‘de alliantie’: verschillende criminele groeperingen die samenwerkten tegen Taghi. In 2017 werd op Van Ouwerkerk gejaagd, omdat hij op een dodenlijst van Taghi stond. Uit dossierstukken blijkt dat een schutter uiteindelijk bij het huis van de partner en kinderen van O. terecht was gekomen. In die stukken wordt Robin van Ouwerkerk door zijn rivalen ‘Sport’ genoemd.

De sportschool van Van Ouwerkerk. werd de afgelopen jaren meerdere keren beschoten. Voordat Van Ouwerkerk in juni werd gearresteerd werd hij door justitie al enige tijd onderzocht vanwege voorbereidingen op een liquidatie.

Encrochat PGP hack heeft enorm geholpen

De hack van Encrochat heeft enorm mee geholpen in dit onderzoek. Dankzij deze hack las de politie live mee met de chatberichten van meerdere criminelen. Deze criminelen gebruikt geen codetaal, want waren overtuigd van de kracht van deze encryptie. Je kan je dus voorstellen dat dit een enorme schat aan informatie op leverde. De landelijke eenheid geeft aan dat de vonst van deze onderwereldgevangenis en martelkamer hier een goed voorbeeld van is. Maar geeft ook aan dat er nog veel meer op de planning staat, dit is nog maar het topje van de ijsberg.

Wapens en auto's gevonden

Bij doorzoekingen in een woning in Rotterdam werd er 24 kilo MDMA aangetroffen. In de Wouse Plantage loods werden ook nog twee super snelle BMW's gevonden en drie gestolen busjes. Ook was er een speciale ruimte voor de bewakers gemaakt, hier konden zij slapen en zitten. In een andere loods in Rotterdam werden ook nog eens meer dan 25 wapens gevonden. automatische wapens, waaronder een variant op de Kalasjnikov AK-47 en meerdere handwapes.

Gevangenen

Alle zes de mannen zitten vast en worden verdacht van onderandere ontvoering, zware mishandeling, gijzeling afspreking en deelname aan een criminele organisatie. Meerdere zijn verdacht voor wapenbezit en zitten nu minimaal 90 dagen vast.

Landelijke Eenheid

De Landelijke Recherche werkte nauw samen met onder nadere regionale eenheden buitenalndse partners en gemeentes.

Bron: www.politie.nl

Lees Hier het volledige artikel

2 Reacties

Avatar user
Joopie

Ongekend dit soort geweld, lijkt wel die serie op netflix met die scheikunde leraar

Avatar user
Jan

Blijft een bizar verhaal dit, je zal maar in die stoel eindigen. Wat voor straf heeft die vent nou gekregen?

Avatar user

Zitten negen verdachten vast, zaak is nog niet afgerond

Plaats een reactie