Elke 10 minuten wordt er ergens in Nederland in gebroken.


Criminaliteit in Nederland neemt met de dag toe, elke 10 minuten wordt er ergens in Nederland ingebroken. Inbrekers zijn gemiddeld in 30 seconden binnen. Hoe langer zij er over doen hoe groter de kans is dat ze afhaken.

Hoewel veel mensen zich alleen zorgen maken over nachtbeveiliging, vinden de meeste inbraken overdag plaats. Overdag zijn de meeste mensen op het werk, op school of boodschappen doen. Het is dan net zo belangrijk om overdag, voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat je huis vrij blijft van inbrekers.

Wij hebben 28 tips verzameld om uw huis zo veilig mogelijk te maken. Dit geldt voor zowel binnen als buiten uw huis. Ook hebben we wat tips om uw huis te beschermen terwijl u op vakantie bent. Laat uw huis niet ten prooi vallen aan dieven.

Uw huis van buitenaf beschermen

Loop een rondje om uw huis.

Het beveiligen van uw huis vanaf de buitenkant is erg belangrijk, loop een rondje om uw huis en zoek naar zwakke punten. De beste manier om uw huis vanaf buiten te beschermen is om het met de ogen van een inbreker te inspecteren. Als je gemakkelijk kunt zien dat een raam kan worden opengebroken, al een dief dit ook zien. U kunt ook een PKVW-beveiligingsadviseur inschakelen om bij u een kijkje te nemen. Dit kan zelfs resulteren tot een politiekeurmerk, een ‘PKVW-verklaring’. Dit kan u helpen de zwakke plekken van uw huis te identificeren.
Lees meer over het politie keurmerk

Verklein zicht op uw spullen

Let tijdens het controleren op kwetsbare plekken, dure elektronica, kunst of meubels die gemakkelijk door ramen te zien zijn bijvoorbeeld. U hoeft niet uw hele huis opnieuw in te richten om dure items uit het zicht te houden, maar het doet geen pijn om kleine aanpassingen te maken waar u kunt. U moet dieven niet in de verleiding brengen.

Snoei struiken en verwijder “verstop” plekken.

Houd struiken rond ingangen en looppaden gesnoeid. Het laatste wat je wilt is om het voor een dief gemakkelijker te maken zich te verbergen wanneer hij probeert in te breken, dus elimineer deze opties zo veel mogelijk. Hij heeft misschien maar een paar minuten dekking nodig om zijn entree te maken, maar zonder plaats om zich te verbergen terwijl hij het doet, is het minder waarschijnlijk dat hij het zelfs maar probeert. Je kunt ook doornstruiken bij je ramen planten om het inbreken niet alleen moeilijk, maar ook pijnlijk te maken!

Plaats een hek

Als u nog geen hek/schutting heeft, kan het installeren hier van een uitstekende manier zijn om ongewenste bezoekers buiten uw perceel te houden. Open kettingschakels of metalen sierhekken hebben de voorkeur en dan het liefst vastgezet in beton om optillen te voorkomen. Solide hekken kunnen gemakkelijker te beklimmen zijn en bieden dieven een plek om zich te verbergen, hoewel sommige huiseigenaren deze verkiezen vanwege privacy en geluidsreductie. Je kunt ze beter beveiligen met scherpe puntige toppen of als je het niet erg vindt om een ​​ruwe look te hebben, de kosten van prikkeldraadafrastering te bekijken.

Berg dure spullen op

Berg dure items zoals grills, auto's en fietsen op in de garage. Hoewel het misschien een gedoe lijkt om de grill voor elke barbecue uit te rollen, scheelt het enorm veel verleiding voor inbrekers. Ze hoeven anders niet eens je huis binnen te komen om iets te pakken en aangezien bbq’s vaak wielen hebben, kan het een fluitje van een cent zijn om er mee weg te sluipen. Als het bij u alleen mogelijk is om op straat te parkeren, vergeet dan niet om uw auto altijd te vergrendelen en in een goed verlichte ruimte te parkeren.

Gordijnen en jaloezieen

Plaats gordijnen op garage- en kelder ramen. De kans is namelijk groot dat deze gebieden toch geen zonlicht nodig hebben, dus plaats gordijnen of jaloezieën voor extra privacy en bescherming. Zolang niemand uw waardevolle spullen ziet, kan er ook niemand verleid worden.

Verlichting met bewegingssensor

Installeer verlichting met bewegingssensor rond uw huis, vooral rondom uw deuren. Op deze manier staat een potentiële indringer in de spotlights voordat hij ook maar uw deuren of ramen heeft aangeraakt. Plaats ook extra verlichting in donkere hoeken van uw huis. Woon je in een appartement? Vraag dan je huisbaas om voldoende verlichting in looppaden en gangen te installeren om eventuele donkere hoeken te elimineren.

Buren

Leer je buren kennen. Criminaliteitscijfers zijn beduidend lager in hechte gemeenschappen, omdat buren eerder op elkaar letten en ook gemakkelijker een vreemdeling kunnen herkennen. Je buren kunnen een van je beste troeven zijn bij inbraakpreventie, omdat ze extra ogen en een extern perspectief bieden. En als ze een ander werk- of schoolrooster hebben dan dat van jou, zijn ze mogelijk wel aanwezig op tijden dat jij niet aanwezig bent en kunnen ze je waarschuwen voor verdachte activiteiten die tijdens je afwezigheid kunnen plaatsvinden.

Houd uw tuin netjes

Houd uw tuin vrij van speelgoed, gereedschap en ladders. Een tuin bezaaid met speelgoed geeft een dief aan dat er wat te halen valt, zoals spelconsoles, tablets of laptops. Een ladder of gereedschapskist die zelfs voor maar een middag is achtergelaten in de tuin, kan een inbreker helpen bij het verkrijgen van toegang tot uw huis.

Meer licht op straat

Praat met uw buurtvereniging over meer verlichting in uw straat. Inbrekers houden vaak enige tijd de straat of een huis in de gaten, maar doen dit vaak liever in het donker. Een goed verlichte buurt zal hen waarschijnlijk afschrikken, of het op zijn minst erg moeilijk maken voor hen om onopgemerkt weg te glippen.

Snoei bomen rond uw huis

Snoei bomen rond huizen met twee verdiepingen. Een vastberaden boef klimt graag in een boom om in te breken. Als je een tweede verdieping hebt, knip dan de boomtakken terug om te voorkomen dat een inbreker naar binnen komt via een raam.

Buurt preventie

Overweeg een “buurtpreventie groep” te vormen. Dit geeft je de mogelijkheid om je buren beter te leren kennen en creëert bewustwording en betrokkenheid bij misdaadpreventie in uw regio. U kunt met uw plaatselijke politie-afdeling praten over het geven van een informele lezing aan uw groep die inzicht kan geven in het identificeren van een verdachte, wat u moet doen als u iemand ziet rondhangen op straat, hoe u een actieve inbraak herkent, hoe u een auto herkent en wat te doen in een noodgeval. Ook kunt u dan zelfs raamstickers en borden plaatsen om inbrekers te waarschuwen voor uw buurtpreventie groep.

Houd de buurt schoon

Werk indien nodig samen met je buren om de buurt schoon te maken. Een vervallen, met graffiti en onkruid bezaaide straat kan het beeld geven dat de inwoners van jouw omgeving niet om de buurt of elkaar geven. Dat is dan een uitstekende locatie voor diefstal. U kunt contact opnemen met uw gemeente om te helpen bij het opruimen. Het kan een uitstekende kans zijn om contact te maken met je buren, om nog maar te zwijgen van het verbeteren en mooier maken van uw woonomgeving.

Sloten op hekken, poorten, garage’s.

Houd hekken, poorten en garagedeuren op slot. Het is de moeite waard om te investeren in een kwaliteitsslot voor elke buiteningang, zelfs als u het alleen 's nachts vergrendelt. Aangezien de meeste vrienden en familie het echter niet erg vinden om vooruit te bellen om je te laten weten dat ze op bezoek zijn, is het het beste om ze altijd op slot te laten. Laat uw garagedeur nooit open als u er niet binnen of buiten bent en deze in de gaten kunt houden.

Plaats een reflecterend huisnummer

Plaats grote, reflecterende nummers op uw huis en mailbox. Dit maakt het voor de politie gemakkelijker om uw huis te identificeren in geval van nood. Inbrekers geven de voorkeur aan donkere huizen die moeilijk op adres te identificeren zijn, omdat het hen cruciale vrije momenten kan kopen in het geval ze op heterdaad betrapt worden.

Beveilig uw auto

Beveilig uw auto. Als u op straat moet parkeren, doe dit dan in een goed verlichte omgeving en breng waardevolle spullen zoals mobiele telefoons, tablets laptops etc naar binnen. Laat nooit iets van waarde in het zicht liggen en vergrendel altijd deuren en ramen. Inbraak kan plaatsvinden in zelfs de veiligste buurten, en een ontgrendelde auto is een van de gemakkelijkst mogelijke doelen. Laat nooit een reservesleutel in het vizier of ergens anders binnen, ook niet als de auto is vergrendeld.

Uw huis van binnenuit beschermen

Deuren en ramen dicht

Houd alle deuren en ramen altijd gesloten en vergrendeld. Een open buitenraam of deur is een uitnodiging voor inbrekers om gemakkelijk uw huis binnen te komen, dus houd ze gesloten en veilig op slot, of u nu thuis bent of niet. Onderschat sterke raamvergrendelingen niet en werk deze indien nodig bij. Dieven herkennen ‘zwakke’ sloten die gemakkelijk open kunnen. Zorg ervoor dat buitendeuren nachtschootsloten hebben.

Schuifpui beveiligen

Schuifdeuren moeten verticale bouten en een metalen of houten stang in de rail hebben om te voorkomen dat ze worden geopend of van de rail worden getild. Verlaat nooit uw huis zonder de voordeur te vergrendelen, hoe kort uw reis ook is. Zelfs in de stromende regen, inbrekers nemen vanwege het weer geen vrije dagen op!

Garage deur niet vergeten

Vergeet niet de deur die aan de garage is bevestigd. Het is een van de gemakkelijkste doelen en een makkelijke toegangsweg. Vertrouw niet alleen op uw automatische garagedeur en plaats extra sloten.

Plaats altijd nieuwe sloten in een nieuwe woning.

Plaats nieuwe sloten wanneer u ergens nieuw komt te wonen. Als u een huurder bent, vraagt ​​u de verhuurder de sloten te vervangen als dit nog niet is gebeurd. Zelfs als een oude huurder alle oorspronkelijk uitgegeven sleutels terugstuurt, is er geen manier om zeker te weten of er ooit andere kopieën zijn gemaakt en gedistribueerd. Neem liever het zekere voor het onzekere, want je wilt niet dat een vreemde toegang heeft tot jouw woning.

Kluis verankeren

Beveilig waardevolle spullen in een kluisje of lockbox. Overweeg om uw kluis aan de vloer vast te schroeven, veel inbrekers nemen hem anders gewoon mee. Geef uw toegangscode of combinatie alleen in geval van nood aan een vertrouwde geliefde.

Geen labels op sleutels

Label uw persoonlijke sleutels niet en verberg reserve sleutels niet buiten. Als uw sleutels zijn gelabeld en verloren of gestolen zijn, kunt u in grote problemen komen, vooral als uw portemonnee met uw ID en adres erbij zijn. Dieven kennen de plekken zoals deurmatten en zoeken naar plekken om verborgen sleutels te vinden, dus laat in plaats daarvan een reservesleutel bij een van uw (vertrouwde) buren.

Als u in een landelijk gebied woont en uw naaste buur mijlen verderop is, kiest u voor een combinatie ‘kluis / lockbox’ in de buurt van uw woning.

Raamfolie

Voeg anti inkijk folie toe aan uw ramen. Ramen zijn mooi en creëren licht in uw woning, maar hierdoor kan een inbreker makkelijk naar binnen kijken. Beperk het zicht voor inbrekers, vooral als uw kinderen heeft die uw soms alleen thuis laat. Op deze manier kan een inbreker/overvaller niet zien dat uw “kind” alleen thuis is.

Beveiligingssysteem

Overweeg een beveiligingssysteem aan te schaffen. Bijzonder waardevol zijn buitenbewegingsmelders, sensoren bij buitendeuren, ramen en de deur die aan de garage is bevestigd, een buitenalarm om andere buren te waarschuwen voor een inbraak en natuurlijk beveiligingscamera's. Selecteer de functies die het beste bij u passen en zorg ervoor dat u kiest voor bekende, gerenommeerde lokale installateurs.

Nadat deze zijn geïnstalleerd, maak er dan een een gewoonte van om deze ook echt te gebruiken. Hoewel het misschien onhandig lijkt om het systeem te moeten inschakelen telkens wanneer je het huis verlaat, weten veel inbrekers dat de verantwoordelijkheid vaak wordt verwaarloosd en niet wordt afgeschrikt door raamstickers of borden die waarschuwen voor bescherming van de woning.
Zorg dat iedereen in je familie weet over het beveiligingssysteem om valse alarmen te verminderen. Je wilt niet dat je buren uiteindelijk leren om je alarm te negeren wanneer deze ‘weer eens’ afgaat.
Versterk ramen met veiligheidsglas of metalen staven. Dit lijkt misschien een extreme stap, maar inbrekers breken vaak een klein venster om binnen te komen. Maak het onmogelijk voor hen om door te breken door een bedrijf in te huren om veiligheidsglas te installeren of onmogelijk te maken om door te dringen dmv metalen staven te installeren. Er zijn tal van decoratieve opties voor metalen roosters die de aanpassing zowel praktisch als optisch aantrekkelijk kunnen maken.

Uw huis beschermen terwijl u op vakantie bent

Controleer ramen en deuren voordat u vertrekt.

Controleer alle ramen en deuren, zorg ervoor dat uw huis zo veilig is als mogelijk tijdens uw afwezigheid. (Vergeet de deur naar de garage niet!) Zorg dat u wat gordijnen en jaloezieën open laat om de illusie te wekken dat er iemand in de buurt is. Dieven hebben de neiging om te kijken naar een huis dat duidelijk is afgesloten.

Creëer een bewoonde look.

Praat met een vertrouwde buurman over het helpen creëren van een "bewoonde" look. Laat ze uw vuilnisbakken buiten gebruiken en uw post, kranten en alle afgeleverde pakketten ophalen. Gestapelde post en kranten samen met lege vuilnisbakken kunnen voor iedereen een duidelijk teken zijn dat u niet thuis bent en misschien een tijdje weg bent. Als je een winteruitje neemt, vraag je buurman om bandensporen op je oprit te maken en voetafdrukken achter te laten die naar je voordeur leiden om de illusie te wekken dat er iemand thuis is. Als u een langere zomervakantie neemt, betaal dan iemand om uw gras te maaien en de tuin netjes te houden.

Verstop uw reserve sleutel niet buiten.

Vergeet niet je reservesleutel rechtstreeks aan je buurman te geven in plaats van hem onder de mat of ergens anders te leggen. Het is belangrijk om een ​​sleutel achter te laten in geval van nood, maar het is ook handig als iemand regelmatig bij u thuis incheckt om te controleren of er niemand is binnengekomen tijdens uw afwezigheid. Zorg ervoor dat u een contactnummer achterlaat waar u bereikbaar bent terwijl u weg bent.

Plaats timers op uw verlichting.

Zet timers op lichten. Selecteer een paar kamers in uw huis om verlicht te blijven om de kans te verkleinen dat een dief die de buurt verkent, merkt dat u weg bent. Laat buitenverlichting, vooral rond ingangen, elke avond oplichten. Een licht huis verwelkomt vriendelijke gasten, maar een donker huis verwelkomt ongewenste bezoekers.

Vergrendel uw garagedeur

Vergrendel uw garagedeur en ontkoppel de automatische opener. Dit is een eenvoudige, maar vaak vergeten stap om uw huis veilig te houden terwijl u weg bent. Garagedeuren lijken ondoordringbaar, maar zijn dit zeker niet. Als je een week weg bent en de automatische lift toch niet nodig hebt, waarom zou je hem dan niet ontkoppelen en een eenvoudige extra beveiligingslaag toevoegen?

Laat de radio aan

Een radio op batterijen is een praktische, goedkope manier om het te laten klinken alsof er iemand in de buurt is. En omdat veel inbrekers aanbellen of kloppen om te zien of iemand thuis is, zullen dieven twijfelen of het huis leeg is of dat de bewoner de deur gewoon niet hoort.

Houd uw reis voor uw zelf.

Maak geen reclame voor uw reis. Het is vrij gebruikelijk dat mensen alles over hun aanstaande reis posten op sociale media, maar doe dit niet. Hoe meer mensen uw huis kennen, hoe meer u zich openstelt voor een inbraak. Laat ook geen bericht achter op uw antwoordapparaat over uw afwezigheid.

Wees niet angstig

Inbraken kunnen misschien nooit echt uit de samenleving worden geëlimineerd, maar de bedreigingen moet zeker niet leiden tot een angstig leven. Neem deze eenvoudige maatregelen om uw huis te beveiligen en verklein de kans dat een boef er zelfs maar twee keer naar kijkt!